Hvala na povratnim informacijama.
Ovaj prozvod ste upravo dodali na vašu listu želja
Upravo ste uklonili proizvod iz liste želja
Ne možete dodati više na listu želja
Ne možete dodati više na listu želja
Želite li zaista da obrišete listu za poređenje?
Nastavi i obriši
Možete da poredite samo proizvode iz iste kategorije.
Dodali ste artikal za upoređivanje. Samo tako nastavite!
Artikal je uklonjen iz liste za poređenje.
Lista za poređenje je puna!
Na listi imate samo 1 proizvod. Dodajte još neke proizvode za poređenje.
Kako da deci spakujete zdravu užinu
Kako da deci spakujete zdravu užinu

Pročitano 3 m.

Kako da deci spakujete zdravu užinu
Kako da deci spakujete zdravu užinu

Pitate li se ponekad da li su užina i grickalice koje su dostupne vašoj deci u školi najbolja i najzdravija opcija? Svi, pa čak i škole, mogu da se okrenu industrijskim opcijama kada su u škripcu s vremenom, a one su često pune šećera i nezdravih masti. A šta kada bi postojali načini da provedete samo par minuta u kuhinji, a osmislite zdrave ideje za užinu? 

 

Pre nego što se pozabavimo pojedinostima ovih naših predloga, hteli bismo da istaknemo ovu činjenicu. Sve grickalice moraju da prođu test za ova dva zahteva da bi prošle kao zdrave.

 

Prvo, treba da budu napravljene od kvalitetnih sastojaka, a to znači – prave hrane. A drugo, zahtevaju da malo vremena provedete u kuhinji (oko 10 do 15 minuta). Pošto smo to rešili, evo nekoliko jednostavnih i zdravih ideja koje će vam pomoći da spremite ukusan i hranjiv doručak i grickalice koje će vaša deca poneti u školu.

 

 

 

Neka pošašave za voćem i orašastim plodovima 

 

Najprirodnija, najhranjivija i najbrža alternativa za grickalice je uvek pregršt sezonskog voća pomešanog sa orašastim plodovima poput badema, oraha i lešnika. Što su voće i orašasti plodovi svežiji, to bolje. To znači da izbegavate pečene orašaste plodove. Ovakve grickalice predstavljaju koktel hranjivih materija, ali i dobar izvor energije.

 

Nije važno koliko puta proizvođači napišu „potpuno prirodno“ na svojim sokovima, industrijski voćni sokovi nikad nisu isto što i samo voće. Industrijski sokovi su puni dodatog šećera i obično se obrađuju tako da se unište svi vitamini u njima. Ako vam ceđenje soka oduzima previše vremena i energije, ne zaboravite da uvek možete da im ponudite naseckano ili celo voće. 

 

Seckanje je jedan od najzabavnijih načina za serviranje voća jer čak možete i da budete kreativni u tome! Možete da poređate voće i orašaste plodove u razne oblike ili izraze lica, a možete čak da orašaste plodove i voće pretvorite u pastu, poput tahinija. Narendani kokos je uvek zabavan sastojak, a banana ili jabuka budu njam-njam. 

 

 

 

Na zaboravite na sendvič

 

Sendviči su klasična hrana koju deca nose u školu jer se lako prave. Mogu da budu i veoma hranjivi i zdravi ako primenite ove savete. Put ka zdravom i ukusnom sendviču počinje hlebom. Ako ne pečete domaći hleb, predlažemo da ga kupite u pekari. Proverite da li je napravljen od integralnog brašna i da li je prošao proces spore fermentacije.  

 

A sad sledi zabavni deo: punjenje! Izbegavajte prerađenu hranu poput narezaka, fabričkih sosova i krema od lešnika. Umesto toga koristite sveže i prirodne sastojke poput

  • Gvakamole sosa
  • Humusa
  • Paštete od povrća
  • Domaćeg krema od lešnika
  • Svežeg ovčijeg ili kozjeg sira s kašičicom meda 
  • Rukole 
  • Čak i omleta!

Uz malo mašte, moći ćete da osmislite mnogo personalizovanih ideja za obroke za vašu decu. Uz malo vremena i truda, možete da pripremite super obroke. 

 

Koji god recept da odaberete, zapamtite ove savete: Prvo, ako koristite brašno, neka bude integralno.  Ako želite malo slatkog, koristite prirodne sastojke poput svežeg ili suvog voća (urme, suve kajsije, suvo grožđe), cimeta, vanile, rogača ili meda. I na kraju, organska i neprerađena hrana je uvek bolja opcija.

Beko

Licensee limited to certain jurisdictions