Hvala na povratnim informacijama.
Ovaj prozvod ste upravo dodali na vašu listu želja
Upravo ste uklonili proizvod iz liste želja
Ne možete dodati više na listu želja
Ne možete dodati više na listu želja
Želite li zaista da obrišete listu za poređenje?
Nastavi i obriši
Možete da poredite samo proizvode iz iste kategorije.
Dodali ste artikal za upoređivanje. Samo tako nastavite!
Artikal je uklonjen iz liste za poređenje.
Lista za poređenje je puna!
Na listi imate samo 1 proizvod. Dodajte još neke proizvode za poređenje.
Aktivnosti na dečjoj žurci sa zdravom hranom
Aktivnosti na dečjoj žurci sa zdravom hranom

Pročitano 3 m.

Aktivnosti na dečjoj žurci sa zdravom hranom
Vreme je za žurku! Aktivnosti na dečjoj žurci sa zdravom hranom

Koje dete ne voli žurke? Mnogo su zabavne i obično uključuju važne lekcije o dobrom slaganju i lepoj igri. Naravno da je hrana veliki deo tih proslava. Ali nažalost, većina hrane za žurke poput slatkiša, pice, hot dogova ili čipsa puna je šećera i zasićenih masti. 

 

Ne morate da poslužujete komplikovana ili ekstravagantna jela da sastavite odličan meni za dečju rođendansku žurku. Zdrava hrana ne mora da bude dosadna, ali ne mora ni da bude komplikovana. Sve što vam je potrebno da poslužite odlične i zdrave grickalice na sledećoj žurci za dete jeste par jednostavnih jela sa zabavnim i originalnim dodacima u kojima će deca da uživaju. Čitajte dalje da otkrijete zdrave i zabavne ideje.

 

 

 

Dajte imena smutijima 

 

Kako vam zvuče raznobojni i zdravi smutiji? Sve što treba da uradite jeste da izaberete zdrave sastojke i zatim napicima date imena likova iz crtanih filmova koje će deca da prepoznaju. Ideja je da se napravi bar sa sokovima gde možete da postavite sve smutije i sokove u pojedinačnim bocama ili da ih poslužite u pojedinačnim teglama s imenima na nalepnicama. Evo nekoliko ideja za nazive: 

  • Za zelene smutije i sokove dobre ideje mogu biti Šrek ili Hulk. Isprobajte naše ukusne zaštitne smutije! 
  • Za Pink Pantera, Barnija ili Jagodicu Bobicu izaberite smuti sa borovnicom i kokosom.
  • Pogledajte naš smuti od banane i urmi za imena Skubi Du, Skrat ili Pumba.  
  • Deca će da obožavaju smuti od šumskog voća koji možete da nazovete Elsa, Pepeljuga ili Zvončica.

 

 

 

Minijaturne zdrave pice

 

Deca i odrasli su veliki ljubitelji pice, ali ponekad ova opcija nije baš zdrava kao što bismo hteli. Cela pica možda nije baš dobra ideja za žurku. A šta kažete da podelite testo i napravite mnogo malih pica? Na ovaj način možete da dodajte razne sastojke i dobijete razne varijante!

 

Kada su minijaturne pice spremne, nataknite pice na štapiće do ¼ i ostavite ih da odstoje u horizontalnom položaju dok se ne ohlade. Za posluživanje možete da ih zabodete u 3D polukružnu površinu od poliuretana. Ako tražite ideje kako da učinite picu zdravijom, možda da probate naš recept za picu s manje masti. 

 

 

 

Samoposluživanje

 

Deca vole da sama donose odluke od najranijih dana. Ako ih prepustite samima, malo je verovatno da će odabrati hranu koju biste vi želeli. Ali šta ako vi odaberete vrstu hrane koju mogu da biraju? Samoposluživanje je savršeno rešenje!

 

Ideja je da napravite prostor gde deca mogu da uzmu tortilju i napune je raznim zdravim opcijama. A da sve bude još zanimljivije, koristite table i napišite naziv svake opcije koju nudite. Na ovaj način deca mogu da istražuju nove ukuse i otkriju šta im se dopada. Najbolji način da deca isprobaju nove stvari je da im ponudite različite opcije naročito kada gledaju kako druga deca isprobavaju te ukuse.

 

Evo nekoliko ideja za recepte koje možete da koristite za samoposluživanje s naglaskom na tortiljama, punjenjima i prelivima.

 

Da li ste ikad mogli da pomislite da tortilja može da se napravi od karfiola? E pa sad možete. Evo recepta za tortilju od karfiola! Kada je reč o punjenju, imamo mnogo različitih opcija koje će se svideti deci. Hamburgeri su deci uvek primamljiva hrana. A šta kažete da budu manji i zdraviji? Isprobajte naše minijaturne burgere od lososa sa humusom od sočiva. Svideće im se i zamotuljci od piletine i spanaća, savršen recept koji nudi belančevine, ugljene hidrate i povrće u jednom obroku. A i ukusni su! Alternativa za burger koji sadrži belančevine životinjskog porekla je burger od crnog pasulja. Poslužite ga sa kriškama povrća poput paradajza, zelene salate, šargarepe ili šta god vam još padne na pamet da bude još zdraviji! 

 

Klasični prelivi za žurke uglavnom sadrže šećer, konzervanse i veštačke boje. Dozvolite nam da vam predstavimo naš umak od pečene cvekle i humusa (ovde imate tri različite alternative). Umaci mogu da budu ukusno fantastični kao ideja za zalogajčiće za žurku.

 

 

 

Zdrava rođendanska torta

 

Rođendanska zabava nije potpuna bez torte. To ipak ne znači da mora da bude nezdrava. Zašto ne biste pomešali tikvice s čokoladom? Ako vole voće, hleb od banane je takođe dobra opcija. 

 

Za tradicionaliste, tipična rođendanska torta je uvek na raspolaganju. Ali zdravo je uvek bolje! Isprobajte trobojnu tortu. Sigurni smo da će je deca obožavati!  

Beko

Licensee limited to certain jurisdictions