Hvala na povratnim informacijama.
Ovaj prozvod ste upravo dodali na vašu listu želja
Upravo ste uklonili proizvod iz liste želja
Ne možete dodati više na listu želja
Ne možete dodati više na listu želja
Želite li zaista da obrišete listu za poređenje?
Nastavi i obriši
Možete da poredite samo proizvode iz iste kategorije.
Dodali ste artikal za upoređivanje. Samo tako nastavite!
Artikal je uklonjen iz liste za poređenje.
Lista za poređenje je puna!
Na listi imate samo 1 proizvod. Dodajte još neke proizvode za poređenje.
Kako da preuredite kuhinju s ograničenim sredstvima
Kako da preuredite kuhinju s ograničenim sredstvima

Pročitano 4 m.

Kako da preuredite kuhinju s ograničenim sredstvima

Kako da preuredite kuhinju s ograničenim sredstvima

Preuređenje kuhinje može da bude zastrašujući zadatak naročito kada imate veoma ograničena sredstva. Osim funkcije, verovatno imate i par ideja o dizajnu vaše nove kuhinje. Verovatno ste uvek sanjali o pristojnom kuhinjskom ostrvu oko kojeg će se okupljati porodica i prijatelji. Ili možda imate ambiciozne ideje o granitnim radnim površinama i želite da ostavite utisak pomoću kreativnih arhitektonskih detalja.

 

Kakve god da su vaše ambicije za renoviranje kuhinje, moguće je postići izgled koji želite bez ulaganja u skupe dodatke. Da vas pokrenemo, dajemo vam nekoliko ideja za preuređenje kuhinje s ograničenim sredstvima i kako da ipak postignete taj skupoceni izgled. Možda bi bilo dobro da pogledate našu objavu o tome šta treba, a šta ne treba da radite kada preuređujete kuhinju  i 10 stvari koje treba da uzmete u obzir pre samog preuređenja kuhinje.  

Planirajte unapred: Posložite sve kockice 

Kreiranje stvarnog kuhinjskog dizajna koji je i realan i u okviru budžeta pomoći će vam da izbegnete skupe greške. Onda možete da napravite spisak svega što je potrebno da biste ga ostvarili i unapred naručite potrebne proizvode. Ovo neće pomoći samo da projekat preuređenja i dizajniranja kuhinje prođe glatko – takođe možete da usput upravljate budžetom. 

 

Troškovi preuređenja mogu mnogo da variraju, pa pokušajte da razmislite o tome koju vrstu preuređenja kuhinje možete da priuštite. Hoćete li morati da potpuno zamenite kuhinjske ormariće ili im je samo potrebno ulepšavanje pomoću boje ili promene vrata na ormarićima? Hoće li kreativni štitnik od prskanja da zadovolji vaše zahteve za renoviranjem ili razmišljate o postavljanju novih pločica u kuhinji? Pokušajte da odgovorite na ova pitanja pre nego što počnete da planirate vaš projekat za preuređenje. 

 

KORISTAN SAVET: Razmislite o tome da potražite pomoć profesionalnog dizajnera kuhinja. Oni imaju iskustva i tačno znaju šta treba da se radi, a šta vam nije potrebno. Možda vam to deluje kao nepotreban trošak, ali na duge staze zapravo može da vam uštedi novac. Često imaju i pristup jeftinijim materijalima.

Osvetlite je: Stavite kuhinju pod reflektore 

Mnogi ambiciozni renovatori kuhinja ne razmišljaju o osvetljenju do poslednjeg trenutka, što često znači da su potrošili novac ili da moraju da donesu prenagljene odluke. Međutim, ulaganje u ambijentalno svetlo ili upečatljive lustere u ranijoj fazi projekta za preuređenje je odličan način da brzo doterate kuhinju. Jarko i koncentrisano svetlo će kuvaru olakšati posao, a osvetljenje ispod ormarića može da doda malo sjaja vašim radnim površinama i ormarićima.

 

KORISTAN SAVET: Radite sa prostorom otvorenog plana? Koristite lustere iznad trpezarijskog stola ili kuhinjskog ostrva da podelite prostor.

Reciklirajte: Preuredite ono što već imate 

Ima mnogo potencijala ako ste spremni da uložite malo truda. Počnite sa kuhinjskim ormarićima koji obično predstavljaju najveći trošak u ceni preuređenja kuhinje. Često su u dovoljno dobrom stanju da mogu da se dorade jednim premazom boje što će da vam uštedi nešto novca. A šta ako su ormarići već dosta ofucani? Uvek postoji opcija da dodate samo nova vrata. 

 

Ako imate dovoljno prostora, takođe možete da napravite kuhinjsko ostrvo sopstvene izrade od polovnog stola. Samo ga izbrusite i ofarbajte ili razmislite o postavljanju pločica na gornju površinu.

 

KORISTAN SAVET: Možete pronaći mnogo korisnih saveta o recikliranju da vam pomognu da počnete. Ne morate da stanete na ormarićima – razmislite i o recikliranju korpi za čuvanje stvari, frontova za fioke i polica.

Budite kreativni: Ubacite jedinstvene detalje u centar 

Bilo da ste kreativni „sam svoj majstor“, razigrani umetnik ili energični perfekcionista, ovo je odličan način da uradite više s manje sredstava (što se tiče novca) jer ne preuređujete ceo prostor. Takođe vam daje priliku da zaista izrazite svoj karakter i lični ukus u dizajnu vaše kuhinje. 

 

Centar pažnje može da bude bilo šta od neobičnog načina postavljanja kuhinjskog pribora do kreativnog štitnika od prskanja ili centralne, ali smele geometrijske šare. Međutim, ako preuređujete kuhinju radi prodaje, ovo ne važi jer je uvek bolje odabrati nešto neutralno da bi se dopalo ljudima s raznim ukusima.

Tražite ideje? Razmislite da inspiraciju crpite iz svojih strasti i interesovanja. Evo par primera koji mogu da vam pomognu da pokrenete te kreativne sokove: 

  • Odmor na plaži: suptilne šare koje podsećaju na talase ili figure galebova
  • Šetnja u prirodi: lišće ili grančice mogu da dovedu do sjajnih ideja za uzorke
  • Pecanje: linije inspirisane mrežom i crteži riba ili brodova
  • Putovanje/avantura: skice i oblici inspirisani mapama i kompasima 

Za nešto skromniji izgled iskoristite jednostavne detalje od bakra i pločice s šarom. Glavni cilj je da stvorite odličan prvi utisak kada neko uđe u vašu kuhinju. 

 

KORISTAN SAVET: Prikupljajte ideje na Pinterestu dok ne budete imali dovoljno inspiracije za sledeći korak. Ili možete da pogledate naše ideje za štitnike od prskanja  radi inspiracije. 

Potražite „restlove“ materijala

Ako je zamena radnih površina ili podova u kuhinji na vašem spisku, onda razmislite da potražite na stovarištima. To je još pristupačnije ako nemate mnogo radnih površina ili podova za zamenu. Ako ste odlučili da unajmite dizajnera kuhinja, on sigurno zna za najbolja i najjeftinija mesta za nabavku materijala. 

 

KORISTAN SAVET: Ako se odlučite na odlazak na stovarišta, možda nećete pronaći dovoljno materijala iste vrste za ceo kuhinjski prostor. Međutim, nema razloga za razočarenje. Imate razlog više za kreativnost! Zašto ne biste krenuli eklektičnim putem i pomešali i uskladili razne materijale? Evo nekoliko ideja za inspiraciju da oživite stvari u kuhinji pomoću trenda u eklektičnom dizajnu.

Kupite kvalitetne uređaje koji će duže da traju

Kada je u pitanju zamena uređaja, odaberite kvalitetne proizvode prihvatljive cene koji će odoleti testu vremena. Napredniji uređaji koji vam olakšavaju svakodnevni život ne moraju da probiju budžet – imamo širok izbor uređaja koji će da odgovaraju svakom domu i budžetu. Otkrijte našu kompletnu ponudu  i počnite odmah.

 

Beko

Licensee limited to certain jurisdictions