Hvala na povratnim informacijama.
Ovaj prozvod ste upravo dodali na vašu listu želja
Upravo ste uklonili proizvod iz liste želja
Ne možete dodati više na listu želja
Ne možete dodati više na listu želja
Želite li zaista da obrišete listu za poređenje?
Nastavi i obriši
Možete da poredite samo proizvode iz iste kategorije.
Dodali ste artikal za upoređivanje. Samo tako nastavite!
Artikal je uklonjen iz liste za poređenje.
Lista za poređenje je puna!
Na listi imate samo 1 proizvod. Dodajte još neke proizvode za poređenje.
Saveti za eklektični dizajn koji će oživeti vašu kuhinju
Saveti za eklektični dizajn koji će oživeti vašu kuhinju

Pročitano 3 m.

Saveti za eklektični dizajn koji će oživeti vašu kuhinju

Saveti za eklektični dizajn koji će oživeti vašu kuhinju

Verujemo da vaša kuhinja treba da bude puna života baš kao i vi! To znači da možete biti kreativni s dizajniranjem kuhinje i dodati svoj lični pečat kroz svaki element. Eklektični stil je odličan način da pomešate elemente. To je otvoreni poziv da se zabavite u kuhinji tako što ćete upariti savremeno s tradicionalnim i naglasiti to u svojoj omiljenoj boji.  

 

Eklektični stil ili eklektični dekor nije baš za svakoga. To treba da bude pažljiv odabir onoga što vama ima najviše smisla. Ovo znači da razmotrite kako se svaki element uklapa zajedno. Fokusirajte se na kontrast boja, stilova i materijala, ali potrudite se da izbegnete stvaranje haosa. Cilj je da se oduševi, a ne pretrpa. 

 

Za moderan eklektički dizajn kuhinje pomešajte i uskladite nekoliko ideja za dizajniranje kuhinje ispod i zagarantovano ćete probuditi interesovanje svojih gostiju. Najbolja stvar kod kreiranja eklektičnog dizajna enterijera je da možete da postignete taj izgled pomoću jednostavnih, ali pametnih ideja za dekoraciju tako da ne morate da preuređujete kompletnu kuhinju.  

Zaboravite na ormariće i izaberite otvoreni plan 

Ako imate stilski porcelan, suvenire ili zanimljive predmete koje ste pronašli, zašto da ih držite skrivene u ormarićima? Pomešajte i uskladite razne predmete koristeći kontrast boja i perioda i koristite police da ih prikažete. Za rustični šmek odaberite police od recikliranog drveta. Odlično izgledaju u kontrastu sa svetlim štitnikom od prskanja s marokanskim pločicama. 

Napravite kontrast neobičnog i tradicionalnog  

Osvetljenje je odličan način da izrazite svoju ljubav ka kreativnosti. Od prevelikih sijalica do obojenih žičanih lustera i metalnih kreacija u industrijskom stilu do pravih svećnjaka, osvetljenje predstavlja srce prostora eklektične kuhinje. 

 

Bilo da birate neobičniji ili tradicionalniji dizajn osvetljenja, napravite kontrast tako što ćete ispod smestiti sto ili kuhinjsko ostrvo u drugačijem stilu. Seoski sto ofarban u raskošno plavu ili zelenu daje tradicionalni šmek. A granitne radne površine ili površine od nerđajućeg čelika daju moderniji i elegantniji izgled.   

Istaknite jedan zid 

Odaberite jedan zid u vašoj kuhinji i istaknite ga. Možete da ga ofarbate u smelu jarku boju, okačite neobično umetničko delo ili uložite u lepe tapete. Možete čak ceo zid da ofarbate u boju za table, što je savršeno ako uživate u kreativnosti, pisanju poruka sebi ili pravljenju spiskova za kupovinu. Ako vam je ceo zid ipak previše, još jedna popularna ideja za dizajniranje kuhinje je ubacivanje šarenog štitnika od prskanja iza sudopere i slavine ili iza dela za kuvanje. Za još inspiracije, pogledajte naše ideje  za zaštitu od prskanja.  

Ponavljajte elemente  

Vizuelna ponavljanja će pomoći da objedinite svoj eklektični dizajn u celinu i sprečite da prostorija izgleda haotično. Izaberite boju ili geometrijsku šaru koja se ponavlja na ukrasima ili na slikama i dekoracijama na zidu ili čak nekim delovima kuhinjskih ormarića. Ako vaša prostorija ima svetlo obojenu centralnu tačku, ova boja bi bila prejaka da se ponavlja na detaljima po prostoriji. Budite sigurni da se celokupna paleta boja dobro uklapa i da nije previše za posmatrače kada pokušavate da stvorite šarenu kuhinju.  

Doradite stare, upotrebljavane predmete za retro izgled 

Elegantne, moderne kuhinje nisu za svakoga, a recikliranje je odličan način da dodate tople, retro detalje u dizajn vaše kuhinje. Dodajte sitne elemente poput zanimljivih boca od vina ili viskija pretvorene u svećnjake ili vaze za poljsko cveće; ili napravite retro nameštaj poput stolica u „shabby chic“ stilu, tradicionalnih barskih stolica ili (ako imate prostora), pa čak i stare komode u ruralnom stilu mogu biti u centru dizajna vaše kuhinje.