Hvala na povratnim informacijama.
Ovaj prozvod ste upravo dodali na vašu listu želja
Upravo ste uklonili proizvod iz liste želja
Ne možete dodati više na listu želja
Ne možete dodati više na listu želja
Želite li zaista da obrišete listu za poređenje?
Nastavi i obriši
Možete da poredite samo proizvode iz iste kategorije.
Dodali ste artikal za upoređivanje. Samo tako nastavite!
Artikal je uklonjen iz liste za poređenje.
Lista za poređenje je puna!
Na listi imate samo 1 proizvod. Dodajte još neke proizvode za poređenje.
Neophodne stvari za skladištenje i organizaciju u kuhinji
Neophodne stvari za skladištenje i organizaciju u kuhinji

Pročitano 4 m.

Neophodne stvari za skladištenje i organizaciju u kuhinji

Neophodne stvari za skladištenje i organizaciju u kuhinji

Male kuhinje mogu da budu problematične za pasionirane kuvare. Ograničeni ste prostorom za skladištenje što znači da kuhinja brzo može da postane pretrpana. Nedostatak radnih površina takođe otežava pripremu hrane, a vaša večernja priprema obroka lako može da se pretvori u igru Tetris.  

 

Ako vam to zvuči previše poznato, evo par predloga koji će vam pomoći da organizujete stvari u kuhinji i iskoristite svoj ograničeni prostor na najbolji mogući način. Ako odaberete samo poneki od ovih predloga, možete mnogo da promenite u malom prostoru. Posude, organizeri, pa čak i korpe za kupatilo... Ne ograničavajte maštu i potražite pametne ideje za skladištenje koje se nalaze svuda oko vas. 

Kukice u ormarićima  

Unutrašnjost kuhinjskih ormarića je odlično mesto da se postave kukice za kačenje malih predmeta poput merica ili šoljica za čaj. Na unutrašnju stranu vrata ormarića možete da okačite i table za beleške.    

Dodatne police 

Kada imate ograničen prostor za kuhinjske ormariće, dodajte male police iznad već postojećih polica za držanje stvari poput tanjira, šolja, čaša ili konzervi. Ovo ne samo da pomaže da se mali prostor bolje iskoristi, nego i izgleda urednije i lakše vam je da pronađete i uzimate stvari.

Table s rupicama 

Table s rupicama su praktičan način za skladištenje i organizovanje nezgrapnih ili kabastih kuhinjskih predmeta koje redovno koristite, a mogu da izgledaju i prilično neobično. Samo pričvrstite tablu s rupicama na kuhinjski zid, obojte je u željenu boju, a zatim prikačite kukice na rupe. Jednostavno, a efikasno.  

Magnetna traka za noževe 

Ne samo da je praktična i da štedi prostor, nego je i najbezbedniji način čuvanja oštrih noževa. Nećete rizikovati da se povredite kada preturate po fiokama. A kao dodatni bonus, oštrice ostaju naoštrene duže vremena jer ne dolaze u dodir sa drugim predmetima u fioci. Ovu ideju možete da unapredite tako što ćete ovako da čuvate i ostali pribor za kuvanje. Sve što treba da uradite jeste da zalepite male komade magneta na ručke pribora za kuvanje. 

Magnetne tegle za začine za vrata frižidera 

Napravite magnetne tegle za začine koje ćete zalepiti za vrata frižidera da oslobodite prostor u ormariću i lako organizujete svoju kolekciju začina. Koristite stare kutije od slatkiša ili čokolade kojima lako možete da skinete poklopce i pregledate sve vaše začine. Ili možete da upotrebite metalne šerpe s providnim poklopcima i da nalepite magnete na dno svake šerpe. Onda ih stavite na metalni panel pričvršćen za zid i napravite efikasan stalak za začine.  

Viseći stalak za šerpe i tiganje 

Ne morate da imate ogromnu i modernu kuhinju da ponosno prikažete svoje šerpe i tiganje. Ovo je čest (i moderan) trik u malim gradskim stanovima. Ne samo da oslobađa dragoceni prostor na policama, nego su vam i tiganji na dohvat ruke. 

Police, korpe i kukice ispod sudopere  

Ormarići ispod sudopere su retko opremljeni policama, pa ako ih dodate sami, dobijate odličan način za organizovanje i skladištenje svih neophodnih sredstava za čišćenje. Možete čak da odete i korak dalje i pored polica dodate male korpe na unutrašnji deo vrata ormarića za čuvanje krpa, sunđera i četki. Možete da dodate kukice za ubruse i rukavice za pranje sudova.

Kolica za skladištenje 

 

Kolica za skladištenje ne moraju da budu velika, čak i ona najmanja predstavljaju odličan način za proširenje prostora za skladištenje u kuhinji. Efikasna su za organizovanje stvari koje morate da koristite redovno poput začina, ulja za kuvanje ili pribora za kuvanje. Lako ih gurajte sa sobom po kuhinji i vratite ih na mesto kada ste gotovi. 

Sklopivi sto 

Nemate prostora za veliki kuhinjski sto? Nema problema. Stolovi koji se montiraju na zid ili sklapaju su jednako funkcionalni kao što su i idealni za uštedu prostora u manjim kuhinjama. Osim toga, imaju dvostruku funkciju kao mesto za jelo i kao dodatna radna površina za pripremu hrane. 

Etikete 

Koristite etikete da organizujete vašu kuhinju: od porcija obroka u frižideru do tegli za hranu, kuhinjskog pribora i šerpi. Sistem za označavanje je odličan način da se organizujete i da to ostane tako. Omogućava vama i svima ostalima da koristite kuhinju i lako nađete stvari (i vratite ih na mesto!).

Dodatni saveti! Razmišljajte izvan okvira kuhinje… 

Obožavamo da razmišljamo izvan okvira kada je reč o kuhinjskom dizajnu manjih prostora. Evo samo nekoliko predmeta koji se obično nalaze u drugim prostorijama u kući, a odlični su za skladištenje i organizaciju u kuhinji. Sve je samo stvar kreativnosti i mašte kada je u pitanju pronalaženje pametnih rešenja za skladištenje.

 

Police za kupatilo 

 

Police za kupatilo u obliku korpi ili jednostavne žičane korpe mogu da se okače sa strana ormarića i stvore dodatni prostor za skladištenje. Odlične su za povrće ili za držanje opranih proizvoda blizu sudopere. Neki više vole da ih koriste iz estetskih razloga, poput držanja malih biljaka. 

 

Držači za peškire

 

Ako ne možete da okačite šerpe i tiganje da vise s plafona kuhinje, šta kažete na to da pričvrstite držač za peškire na zid ili sa strane ormarića i onda postavite kukice na koje ćete da okačite tiganje?

 

Stalci za novine

 

Pričvrstite stalak za novine na zid ili sa strane ormarića da držite svoje omiljene kuvare, časopise o hrani i papiriće s receptima. 

 

Organizeri za cipele

 

Može da zvuči čudno, ali platneni li plastični organizeri za cipele predstavljaju odličan način za stvaranje dodatnog prostora na kuhinjskim vratima ili unutar većih ormarića. Te organizere koristite za čuvanje predmeta poput malog kuhinjskog pribora, tegli sa začinima ili hrane u kutijama. 

 

Možete da pogledate naše savete o tome kako da dizajnirate malu kuhinju na najbolji način  za više inspiracije. Iako ne možemo da vam pomognemo da povećate vašu kuhinju, imamo par predloga o tome kako da učinite da izgleda veće  i svetlije.  

Beko

Licensee limited to certain jurisdictions